Nieuws

We mogen weer!

Lieve Ruiters, Gelukkig mogen we sinds 24 januari 2022 weer paardrijden! We zijn erg blij jullie allemaal weer te kunnen zien! Natuurlijk willen we dat alles zo veilig mogelijk verloopt voor iedereen. Daarom gelden nog wel een paar regels: We dragen...

Lees verder...

Vrijwilligers

Fotos_vrijwilligers

Wij zijn een organisatie die paardrijden voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk maakt.

Sommige van onze ruiters hebben door hun beperking echter intensieve begeleiding nodig. Deze begeleiding kunnen we alleen bieden met hulp van vrijwilligers.

Daar onze organisatie op twee maneges en op twee verschillende dagen werkt zult u begrijpen dat er veel vrijwilligers nodig zijn.

De lessen worden geleid door een gediplomeerd instructeur. Hij/Zij is verantwoordelijk voor de gang van zake tijdens de lessen. Hij/Zij bepaalt welke ruiter welke hulp nodig heeft. In de lessen rijden maximaal 8 ruiters, wat kan betekenen dat er 8 vrijwilligers nodig zijn om de paarden te begeleiden. In sommige lessen rijden ruiters die meer dan één begeleider nodig hebben, met andere woorden; 8 vrijwilligers per les is niet altijd voldoende!

Vandaar deze oproep:
Heb je iets met paarden? Heb je iets met kinderen? Heb je iets met mensen met een beperking? Heb je tijd over op maandag van 11.30 uur tot 14.00 uur of op maandag van 17:00 uur tot 17.45 uur (een tijd waar extra behoefte aan vrijwilligers is), kijk dan eens bij Stalhouderij Vosse in het centrum van Haarlem, of daar een vrijwilligerstaak voor jou ligt! Heb je tijd op maandagavond van 18:45 tot 21.00 uur, kijk dan eens op manege “Kennemergaarde” in Santpoort-Noord. Schikt de dinsdag je beter? Daar wordt gereden van 11.30 tot 14.45 uur en na een pauze, van 15.45 uur tot 17.15 uur. Je helpt een ander, maar het kan je eigen leven ook zeker verrijken.

Nieuwe vrijwilligers zijn bij alle groepen van harte welkom!


Informatie:

Maria Joustra
T. 06-44261714
m.joustra@spgk.nl

 

Als vrijwilliger bij het paardrijden word je automatisch ingeschreven als vrijwilliger van St. de Baan. Van vrijwilligers zijn verplicht een VOG over te dragen. De kosten voor de aanvraag hiervan worden vergoed.

Peut